donderdag 21 oktober 2010

Mail boze ouder aan gemeente Weesp

Onderstaande mail is door een van de ouders op 21 oktober aan de gemeente Weesp gestuurd, met een kopie naar de MZR en kors.breijer.breed.2012@gmail.com .
Op 5 november is hierop deze reactie van de teamleider samenleving ontvangen.

Aan de betrokken medewerkers en politici van de gemeente Weesp,

Tot mijn grote ontevredenheid heeft onze gemeente de afgelopen jaren, ondanks vele tussentijdse andersluidende berichten richting schoolbestuur en ouders, volhardt in het uitstellen van een broodnodige beslissing tot nieuwbouw van de Kors Breijer School te Weesp.
De huisvesting van onze kinderen op deze nota bene grootste basisschool van Weesp is ronduit schandalig te noemen ; alle respect voor leraren en staf dat zij ondanks deze almaar voortdurende situatie nog onderwijs op zo´n hoog niveau weten te bieden. Dat de directeur van de school, ondanks dat hij zich door u ongetwijfeld in de maling genomen en niet-serieus genomen voelt na al die jaren van valse toezeggingen, zich niet uit het veld laat slaan en onverminderd positief strijdt voor deze zaak, is op zijn minst bewonderenswaardig te noemen.
In de jaren 70 van de vorige eeuw voldeet deze huisvesting wellicht aan de toen geldende normen, dat het niet van deze tijd is is wellicht het understatement van het jaar !
Er is geen niet een fatsoenlijke kantine (ja, in de gang) en de gymzaal annex aula is al helemaal om te janken ; ook kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de staat van het gebouw de allergische klachten van mijn oudste dochter geen goed doen, een gezondheidsprobleem dat ik niet licht opvat ziende hoe het dagelijks functioneren van mijn dochter hierdoor op een bedroevende wijze negatief door wordt beinvloed. Jaarlijks terugkerende gezamenlijke vieringen en festiviteiten kunnen veelal niet eens in de school zelf worden georganiseerd, puur vanwege ruimtegebrek.

U houdt honderden ouders, leerlingen en medewerkers van school nu lang genoeg aan het lijntje.

Dus nu is het genoeg geweest. Punt !

RONDUIT SCHANDALIG VAN DE BELEIDSMAKERS IN DEZE GEMEENTE DAT ZE WILLENS EN WETENS ONZE KINDEREN IN DEZE ZEER ONDERMAATSE HUISVESTING LES LATEN KRIJGEN ; U DIENT ZICH DIEP TE SCHAMEN VOOR DE TOT NU TOE TEN TOON GESPREIDE VERTRAGINGSTECHNIEKEN, HET VERSCHUILEN ACHTER BUDGETAIRE SMOEZEN EN POLITIEK GENEUZEL. ALS HET OM HET ONDERWIJS VAN ONZE KINDEREN GAAT DIENT U DAADKRACHTIG SNEL DE JUISTE BESLISSINGEN TE NEMEN. ONZE KINDEREN ZIJN ONZE TOEKOMST EN HEBBEN RECHT OP ONDERWIJS IN ZO OPTIMAAL MOGELIJKE OMSTANDIGHEDEN...........DAT DAT MAAR NIET WIL DOORDRINGEN TOT DE BELEIDSMAKERS IN DEZE GEMEENTE IS EEN ABSOLUUT DIEPTEPUNT IN ONZE GEMEENTELIJKE GESCHIEDENIS TE NOEMEN. PURE ONWIL OF ONKUNDE DUS !

Zorg en onderwijs dienen ten alle tijde de speerpunt te vormen van gemeentelijk beleid, heb je dat niet op orde dan deugt per definitie je beleid niet ; dienen hier moeilijk realiseerbare investeringen te geschieden, dan bezuinig je eenvoudigweg op andere projecten. Ja, uiteindelijk is het toch zo simpel.

Ik, en met mij vele ouders, verwachten niet minder van u dat u op de eerst volgende gelegenheid knopen door zult hakken en zult besluiten tot het zo snel mogelijk verwezenlijken van een brede school en daarmee de herhaaldelijk geuite beloften hiertoe zult inlossen.

Mocht het daar (wederom) niet van komen dan zal ik niet nalaten hierover op bijzondere korte termijn schriftelijke klachten te gaan indienen bij de onderwijsinspectie en alle overige hiertoe beschikbare overheidsinstanties, mij hiertoe gedwongen gevoeld door uw niet aflatende politieke vertragingstechnieken. Ook iedere vanuit de school of georganiseerde ouders getoond initiatief daartoe kan op mijn volle steun rekenen.

U heeft een zorgplicht jegens uw burgers ; het wordt tijd dat u zich daar ook een keer naar gaat gedragen.

Graag daarom per omgaande uw positieve reactie.


Met vriendelijke groet,

W. J. Riemslag
E. du Perronstraat 8
1382 TA  Weesp

Boze ouder (maar dat was u inmiddels wel duidelijk ?) van twee op deze school gaande dochters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten