vrijdag 8 juli 2011

Bekijk de presentatie!

Met dank aan de Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten ( http://www.lksvdd.nl/ ) is de presentatie van afgelopen maandag over de Brede School Kors Breijer nu ook via dit blog te lezen.
Het eerste deel van de presentatie gaat vooral over de buitenkant van het gebouw, incl. ligging, parkeerplaatsen, speelpleinen, etc. Het tweede deel begint met een gezamenlijke visie - gepresenteerd door de drie partners - waarna ook de binnenkant van het gebouw getoond wordt.

woensdag 6 juli 2011

Reactie ouders op presentie (Radio Weesp)

Vanavond heeft Marcel Kalse namens de ouders een reactie gegeven op de maandag gepresenteerde plannen voor de Brede School Kors Breijer. De uitzending is terug te beluisteren via onderstaande link. Het item over de school begint na ruim 8 minuten en duurt 7 minuten.
http://www.radioweesp.nl/wp-gemist/uitzendinggemist/listen.php?programid=47&item=060720111800

dinsdag 5 juli 2011

Ontwerp Kors Breijer aan buurt gepresenteerd (WeesperNieuws)

Bron en foto's: http://www.weespernieuws.nl/Lees/11810/ontwerp-kors-breijer-aan-buurt-gepresenteerd

Het voorlopige ontwerp van de nieuwe Brede School Kors Breijer is maandag gepresenteerd. De ouders, leerkrachten en buurtbewoners reageerden positief, maar blijven sceptisch.

De Brede School Kors Breijer moet onderdak bieden aan 16 basisschoolgroepen, twee kinderdagverblijfgroepen, buitenschoolse opvang voor kinderen tot en met groep 5 van kinderopvang Kind & Co, een peuterspeelzaal van Versa Welzijn en een sportvoorziening. De school wordt zodanig gebouwd, dat het gemakkelijk voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Ook voor activiteiten ten behoeve van de buurt. LKSVDD Architecten kreeg de opdracht om een scala aan eisen te vertalen naar een doordacht ontwerp, waarin nadrukkelijk rekening moest worden gehouden met de inpasbaarheid in de buurt. De eerste reacties waren overwegend positief, maar doordat er al meer dan tien jaar op een nieuwe school wordt gewacht, is er nog veel scepsis. Schooldirecteur Joop van Wijngaarden is dan ook gematigd positief: “Ik geloof het pas echt als de eerste paal de grond in is.”


Meer reacties staan woensdag in het WeesperNieuws.



maandag 4 juli 2011

Programma informatieavond 'Brede School Kors Breijer'

De uitnodiging voor ouders en wijkbewoners - inclusief de volledige agenda - kunt in dit document lezen. Deze is opgesteld door de projectleider Job van Velsen namens gemeente Weesp, Kind & Co, Kors Breijerschool en Versa Welzijn.

zondag 3 juli 2011

Avond over 'Brede School Kors Breijer' (VechtJournaal)

WEESP - In de kantine van voetbalvereniging FC Weesp aan de Papelaan is maandag 4 juli om 19.30 uur een informatieavond over de 'Brede School Kors Breijer' voor ouders en wijkbewoners.
Tijdens de bijeenkomst wordt verteld over de stand van zaken rondom de nieuwe 'Brede School Kors Breijer '. Aan het woord komen onder andere projectleider Job van Velsen, architect Ronald Olthof, Marcel Tromp over verkeer en parkeren, Joop van Wijngaarden over de planning, Yvonne Kamsteegt (Kors Breijerschool), Helen O'Brien (Kind & Co) en Marij van Dijk (Versa welzijn),

Bron: Vecht~Journaal, http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws/artikel/2113421/avond-over-brede-school-kors-breijer.aspx