woensdag 20 oktober 2010

Ingestemd met voorbereidingskrediet Brede School (Nieuwsflits)

Woensdagavond 20 oktober waren weer veel ouders aanwezig in het gemeente huis. Ditmaal tijdens de raadsvergadering waar de begroting op de agenda stond, om te zorgen dat er geld beschikbaar is in 2011 voor de bouw van de nieuwe brede school.

Marieke Mateman, voorzitter van de MZR, heeft de Raad gevraagd om zich te houden aan de raadsbeslissing van juni 2010, waarin een planning is afgesproken “die erin voorziet dat de bouw in 2011 kan aanvangen en op het laatst in 2012 kan worden afgerond”. In het voorstel voorbereidingskrediet brede school wordt namelijk al weer over eind mei 2013 gesproken als opleverdatum voor de school. Daarnaast heeft zij verzocht om een extra Raadsvergadering in november, waar de langverwachte inhoudelijke besluitvorming (b.v. over de ruimtelijke invulling van het terrein) van de brede school kan plaatsvinden.

Om de voortgang van de plannen voor de brede school veilig te stellen, heeft de Raad vanavond een voorstel goedgekeurd voor het beschikbaar stellen van het restant van het voorbereidingskrediet (350.000 Euro) voor de definitiefase van de brede school, waarin een ruimtelijk & functioneel programma van eisen wordt opgesteld.

Meer informatie over de ontwikkelingen rondom de brede school en bijvoorbeeld de toespraak van Marieke Mateman zijn te vinden op de Blog: http://bredeschoolweesp.blogspot.com/


Bron: http://www.korsbreijer.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten