vrijdag 21 januari 2011

Nieuwbouw en Brede School (Nieuwsbrief)

Uit de Kors Breijer nieuwsbrief:

Na alle commotie van de laatste maanden uit 2010 is het nu een stuk rustiger. De knopen zijn doorgehakt en er wordt nu gewerkt aan concretisering van de plannen. Diverse werkgroepen zijn inmiddels aan de slag om alles wat nodig is om tot de bouw te komen voor te bereiden. Zo zal eind februari een architect geselecteerd zijn, zal er een plan van eisen en wensen opgesteld zijn en zullen er allerlei praktische zaken worden geregeld, waaronder het moment van verhuizen naar de tijdelijke huisvesting.
Zoals u uit de lokale media hebt kunnen vernemen is binnen het nieuwe college van B&W het project ‘Brede School’ toebedeeld aan wethouder Frida Dasselaar van de VVD. Zij heeft inmiddels zelf contact met ons gezocht voor een eerste gesprek. Dat klinkt heel positief en dat gevoel hebben we eerlijk gezegd ook bij dit nieuwe college en deze nieuwe raad. Je proeft bij iedereen de wil om er iets moois van te maken en het tempo erin te houden. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Tot nu toe verloopt het proces in elk geval naar wens.

Namens het schoolteam,
Joop van Wijngaarden, directeur

De Brede School…(2)
De vorige keer schreef ik over wat een Brede School nu eigenlijk is.
In dat stukje stond dat er met een aantal partners wordt samengewerkt.
Samenwerking is essentieel om een Brede School goed te laten lopen.
Alhoewel er officieel nog geen samenwerking is, zijn er al wel gesprekken met de partners. Deze gesprekken gaan over het bedenken van een gezamenlijke visie, van waaruit ieder in het nieuwe gebouw moet gaan werken.
In deze visie zal o.a. staan, hoe we met de kinderen werken, hoe we met elkaar om gaan, wat we willen bereiken en hoe we dat willen bereiken. De werkgroep, met afgevaardigden van alle partners, zullen dat zeer zorgvuldig doen, want we willen tenslotte dat de kinderen een fijne, creatieve, sportieve, sociale en zinvolle tijd krijgen op Brede School Kors Breijer.

Inge Klein

Bron: http://www.korsbreijer.nl/