donderdag 26 mei 2011

Nieuwbouw (Korsbreijer Nieuwsbrief)

Uit De Korsbreijer Nieuwsbrief van mei onderstaande tekst:
Het zal u vast niet ontgaan zijn dat er sprake is van enige vertraging in de voortgang van het bouwproces. Uiteraard waren we niet blij met deze mededeling vanuit het gemeentehuis, maar eerlijk gezegd zagen we het de afgelopen weken al een beetje aankomen. In de verschillende overleggroepen bleek dat het gekozen tijdpad iets te krap bemeten was en daarom werd van de zijde van de architecten, de gemeente en het projektbureau een uitdrukkelijk beroep op ons gedaan om akkoord te gaan met een iets realistischer tijdpad. Het zou ons weliswaar wat vertraging opleveren, maar we zouden er ook meer kwaliteit voor terug krijgen. Na een stevig ingelast overleg met alle betrokken partijen hebben we aangegeven akkoord te kunnen gaan, maar dan wel onder de voorwaarden dat er heel concreet zou worden aangegeven waar eventuele winst in het tijdpad te behalen viel. Afgelopen week ben ik door de wethouder uitgenodigd om in de commissie welzijn van de gemeenteraad ons standpunt daarover te komen toelichten en daarbij heb ik gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om de commissie te vragen om scherpe controle op de gemaakte afspraken. Die toezegging heb ik in ieder geval gehad. Daarnaast moet ik ook zeggen dat het overleg met de wethouder en de betreffende ambtenaren in een openhartige en goede sfeer verloopt, hetgeen vertrouwen geeft in een gunstig verloop van het verdere proces. Ik kan u in elk geval vast verklappen dat de eerste
tekeningen van het nieuwe gebouw verrassend mooi zijn. De bedoeling is dat er hoogstwaarschijnlijk begin juli een uitgebreide informatieavond komt voor ouders en buurt over de plannen. Tijdens deze avond zal de architect het ontwerp ook zelf komen toelichten. Ik nodig u op voorhand vast uit om deze avond te komen bezoeken. De eerder genoemde datum van 8 juni blijkt helaas niet haalbaar te zijn. Wij informeren u z.s.m. over de juiste datum.
Verder zal, zoals ik al eerder schreef, de verhuizing voor de gehele school plaatsvinden aansluitend aan de herfstvakantie in oktober. De herfstvakantie is van maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober en op de maandag, dinsdag en woensdag daarna zullen we overgaan naar onze tijdelijke locaties. De groepen 1 t/m 4 in het schoolgebouw aan de Papelaan en de groepen 5 t/m 8 aan de Sinnigvelderstraat. De kinderen hebben ditmaal dus een extra lange herfstvakantie namelijk van maandag 17 t/m woensdag 26 oktober. Ogenblikkelijk nadat wij het pand verlaten hebben zal worden begonnen met de sloop, zodat het terrein snel bouwrijp gemaakt kan worden. Dit allemaal om geen enkel onnodig verlies in tijd op te lopen. We streven ernaar de nieuwe school eind januari 2013 te kunnen betrekken, hetgeen dan uiteindelijk een vertraging betekent van ongeveer 2 maanden. Als we er een mooier gebouw voor terug krijgen, kunnen we daar mee leven.

Namens het schoolteam,
Met vriendelijke groet
Joop van Wijngaarden, directeur