vrijdag 4 februari 2011

Partners Brede School Kors Breijer ondertekenen intentieverklaring

Persbericht Gemeente Weesp:

Partners Brede School Kors Breijer ondertekenen intentieverklaring
Op woensdag 2 februari jl. hebben de partners van de Brede School Kors Breijer te Weesp hun handtekening gezet onder een intentieverklaring om te komen tot een nieuw te bouwen brede school met gymzaal. De betrokken partijen zijn KMN Kind & Co, Stichting Weesper Peuterklassen en Versa Welzijn als potentiële gebruikers, en Stichting Spirit voor PC onderwijs en de gemeente Weesp als opdrachtgevers. De ondertekening vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Commissiekamer van het Stadhuis.

Visiedocument
De convenantpartners hebben gewerkt en werken aan een gezamenlijke visie, inhoudelijke samenwerking en politieke besluitvorming over de nieuwbouw. Het doel van het samenwerkingsverband is het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen.
De brede school zal zich daarom primair gaan richten op het bieden van goed onderwijs, opvang en ontspanning met als verbindende schakel opvoeding. Daarnaast houdt de brede school zich bezig met het bestrijden van achterstanden en het bieden van verrijkingsmogelijkheden aan kinderen.

Ondertekening
Door het tekenen van de intentieverklaring verklaren de partijen mee te werken aan de voorbereiding en realisatie van een brede school op de locatie van de huidige Kors Breijerschool, in de wijk Noord-West. Hiermee is het startsein gegeven voor de fase waarin de visie wordt uitgewerkt in een inhoudelijk en technisch programma van eisen.
De ambitie is dat de brede school in het najaar van 2012 in gebruik kan worden genomen.

Bron: https://secure.weesp.nl/index.php?simaction=content&mediumid=6&pagid=829&fontsize=10&stukid=36957  

woensdag 2 februari 2011

Blij met eerste stap brede school (WeesperNieuws)


Het streven is om de nieuwe brede school eind 2012 op te leveren, het liefst eerder. Die hoop spraken alle betrokken partijen woensdagmiddag uit tijdens de ondertekening van de intentieovereenkomst. Het ondertekenen vond plaats boven in het stadhuis, in een goede sfeer. 

Stichting Spirit (de overkoepelende organisatie waar de Kors Breijerschool onder valt), Kinderopvang Kind & Co en Peuterspeelzaalwerk Weesp, Versa Welzijn en de gemeente Weesp waren in het stadhuis bij elkaar gekomen om de eerste stap te zetten voor de bouw van de school.

Er worden op dit moment door architecten aan vijf schetsen gewerkt voor de school, die de huidige Kors Breijerschool moet vervangen. Aan het eind van deze maand wordt er één uitgekozen, die verder wordt uitgewerkt tot het uiteindelijke bouwplan.

Bron: http://www.weespernieuws.nl/Lees/8825/blij-met-eerste-stap-brede-school 

Brede school begint nu vorm te krijgen (WeesperNieuws)

WEESP - Na een lange periode van  onzekerheid wordt er nu achter  de schermen voortvarend gewerkt  aan de realisatie van de brede  school in Noord-West. Vandaag  (woensdag) tekenen alle betrokken  partijen een intentieovereenkomst  waarin ze afspreken er samen iets  moois van te maken.

Die betrokken partijen zijn: stichting Spirit (de overkoepelende organisatie waar de Kors Breijerschool onder valt), Kinderopvang Kind & Co en Peuterspeelzaalwerk Weesp, Versa Welzijn en de gemeente Weesp. Verder werken vijf geselecteerde architecten momenteel aan een presentatie. Daarvan wordt er eind deze maand één uitgekozen en die schetsen worden vervolgens uitgewerkt tot een bouwplan. Ook is men bezig met het opstellen van een plan van eisen en wordt er een planning gemaakt voor de tijdelijke huisvesting van de leerlingen van de Kors Breijerschool. Zoals het er nu naar uitziet, krijgen de kinderen tijdens de nieuwbouwles in gebouw Papelaan 99. Er is een projectleider aangesteld die alles in goede banen leidt. Dat is Job van Velsen van Etuconsult. Hij is een expert op het gebied van het opzetten van brede scholen. Dat Weesp er zo lang over heeft gedaan om de knoop door te hakken heeft volgens hem ook voordelen: “We kunnen hierdoor profiteren van alle kennis en ervaring die er afgelopen jaren rond de brede school is ontstaan. Weesp hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.” Van Velsen hoopt dat de brede school in de zomer van 2012 kan worden opgeleverd. “Dat is wel heel ambitieus hoor, maar het zou geweldig zijn als het zou lukken. Dan kunnen de kinderen de eerste dag na de zomervakantie in optocht naar hun nieuwe school.”

Tekenen intentieverklaring

Vandaag (woensdag) tekenen alle betrokken partijen een intentieovereenkomst waarin ze afspreken samen iets moois van de Brede School Kors Breijer te maken. De betrokken partijen zijn:
  • Stichting Spirit (de overkoepelende organisatie waar de Kors Breijerschool onder valt)
  • Kinderopvang Kind & Co en Peuterspeelzaalwerk Weesp
  • Versa Welzijn
  • Gemeente Weesp

maandag 31 januari 2011

Interview Job van Velsen

Vanavond was er in het programma Lokaal Centraal op Radio Weesp een interview met Job van Velsen, de projectleider voor de Brede School. Het interview is via deze link te beluisteren. Het interview begint na 9.00 minuten (tot 17.15 minuten)