vrijdag 26 november 2010

Les in de open lucht (Kabelkrant)

De leerlingen van groep 5 van de Kors Breijerschool zijn vrijdag de hele dag buiten in de weer geweest voor het nieuwe project Buitenklas.

Bij de school werd de tuin opgeknapt en verscheen er een nieuwe wilgenhut. Door het project leren kinderen beter kijken naar natuur in de omgeving.

Ook voor andere klassen staan er de komende weken speciale activiteiten op stapel; zo gaat groep 7 binnenkort naar fort Uitermeer.




Bron: http://www.weesper.nl/kabelkrant/default.asp?id=11520 

dinsdag 23 november 2010

Brede School losgekoppeld van woningbouw (WeesperNieuws)

De gemeente kan aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe Brede School in de wijk Noord-West. Unaniem kozen de raadsleden afgelopen donderdagavond voor de plannen van de nieuwe school. Om vertragingen te voorkomen, worden de woningen naast de nieuwe school voorlopig uitgesteld. Er is dan geen wijziging op het bestemmingsplan nodig, wat de procedure rond inspraak en vergunningen vereenvoudigt.

In de raadzaal waren veel bezorgde ouders van de Kors Breijerschool aanwezig; de nieuwe Brede School moet hun verouderde school vervangen. Aan de Papelaan moeten zestien nieuwe lokalen, een gymzaal, ruimte voor een peuterspeelzaal en een kinderopvang komen. De DEP riep met steun van bijna alle raadsleden het college op om de school al in de zomer van 2012 af te hebben. Of dat gaat lukken, betwijfelt het college ten zeerste. De plannen gaan uit van eind 2012 en dat is nog in het gunstigste geval. “Als je gaat pushen, loop je het risico dat je het budget weer overschrijdt, net als bij de Singelscholen”, aldus Zijlstra. De WSP opperde tijdens de discussie nog om We Have onder te brengen in de nieuwe gymzaal van de Brede School.

Bron: http://www.weesper.nl/weespernieuws/pdf/2010/wn23november10.pdf , pagina 3

“Raadsleden moeten alert blijven op wat ze concreet willen bereiken” (WeesperNieuws)

Onder deze titel stond er een stukje met drie vragen aan Kamerlid Alexander Pechtold in het WeesperNieuws. Een van de vragen ging over over de Gouden Spade en de Kors Breijerschool.

D66-partijleider Alexander Pechtold kwam zaterdag in Weesp helpen met de lokale D66-campagne. Hij deelde samen met collega-Kamerlid Pia Dijkstra flyers uit en overhandigde in de synagoge de Gouden Spade aan de toekomstige Brede (Kors Breijer)school.

Wat is het idee achter die Gouden Spade?
“Om één initiatief vanuit de gemeenschap naar voren te halen en dat te ondersteunen. Er was een korte verkiezing opgezet vanuit D66 Weesp. Ik ben blij met deze keuze voor de Brede School, ook omdat het goed past bij een onderwijspartij als D66.”

Bron: http://www.weesper.nl/weespernieuws/pdf/2010/wn23november10.pdf , pagina 7