woensdag 20 oktober 2010

Stemming tussen gemeente en schoolgaand Weesp steeds grimmiger in het pittoreske stadje aan de Vecht

 

Een van de ouders stuurde ons onderstaand bericht en poster als bijdrage aan de actie voor een nieuw schoolgebouw. Het geeft de sfeer aan die leeft bij de ouders.


Uitstel na uitstel van de bouw van een nieuw schoolgebouw moet door de Kors Breijerschool, leerling en ouders geaccepteerd worden. Geplaatste noodketen worden door burgemeester en wethouders verheven tot gezond fundament voor de toekomst. Hoe te bouwen aan een gezonde maatschappij met middelen die niet op een gezonde maatschappelijke toekomst gericht zijn?
Er volgt geen antwoord op de terechte vragen en behoefte aan duidelijk maatschappelijk beleid. Uitstel na uitstel is het surrogaat antwoord. Waarbij raadsvergaderingen door B&W letterlijk gebruikt worden als vluchtmiddel om verantwoordelijkheid te nemen en vooral te voorkomen.
Loze beloften, lege woorden, lege budgetten, het ontkennen en ontlopen van verantwoordelijkheid. Vergaderingen over ‘begrotingen’ die beter als ‘beklemmingen’ of ‘vernauwingen’ geïnterpreteerd kunnen worden. Dat is beleid anno 2010. De visie op de toekomst. Een lege huls, waar het kruid is uitgehaald om ‘fikkie te stoken’, hoop scheppend maar puntje bij paaltje reeds gedoofd is door het eigen vrij gemaakte zand wat los is gekomen door het kunstje ‘zelf de kop in het zand steken’. Dit alles om maar niet te voorzien aan een noodzakelijke maatschappelijke behoefte die zich op de langere termijn breed terugbetaald. Net als de veel hogere prijs die men op langere termijn maatschappelijk zal betalen als men daar de ogen voor sluit.

Bekijk hier het document

Geen opmerkingen:

Een reactie posten