donderdag 21 april 2011

Nieuwbouw (Korsbreijer Nieuwsbrief)

Uit De Korsbreijer Nieuwsbrief van april onderstaande tekst:
Ook in de afgelopen weken is er weer veelvuldig overleg geweest over de nieuwbouw van onze school, waarbij vooral de inhoudelijke samenwerking tussen de partners, overleg met de architect en de tijdelijke huisvesting centraal stonden. Ten aanzien van dat laatste kan ik u nu het definitieve plan voorleggen. In tegenstelling tot de vorige nieuwsbrief, waarin ik u meldde sterk rekening te houden met een verhuizing rond de grote vakantie, is nu duidelijk geworden dat dit idee door verschillende oorzaken niet haalbaar is. De verhuizing voor de gehele school zal nu definitief plaatsvinden kort na de herfstvakantie in oktober.
De herfstvakantie is van maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober en op de maandag, dinsdag en woensdag daarna zullen we overgaan naar onze tijdelijke locaties. De groepen 1 t/m 4 in het schoolgebouw aan de Papelaan en de groepen 5 t/m 8 aan de Sinnigvelderstraat. De kinderen hebben ditmaal dus een extra lange herfstvakantie namelijk van maandag 17 t/m woensdag 26 oktober.
De gemeente is van plan z.s.m. nadat wij het oude schoolgebouw verlaten hebben te beginnen met de sloop, zodat het terrein snel bouwrijp gemaakt kan worden. Dit allemaal om binnen de strakke planning van de bouw te blijven en ik moet u eerlijk bekennen dat we daar wel echt bovenop moeten zitten. Voor het overige gebeurt er achter de schermen ongelooflijk veel en wordt er door heel veel mensen keihard gewerkt.
We streven ernaar in samenwerking met de gemeente, onze partners en ouders van de klankbordgroep op woensdag 8 juni een eerste uitgebreide presentatie te geven over het ontwerp en de inhoudelijke samenwerking. Noteert u deze datum maar vast in uw agenda.

Namens het schoolteam,
Met vriendelijke groet
Joop van Wijngaarden, directeur