woensdag 28 april 2010

Actiedag m.b.t. nieuwbouw (Nieuwsbrief)

Woensdag 28 april trok ’s morgens al heel vroeg een lange stoet kinderen, ouders en leerkrachten onder luid tromgeroffel door Weesp richting gemeentehuis om daar aan verantwoordelijk wethouder Zijlstra duidelijk te maken dat hij niet langer mag treuzelen met de bouw van de nieuwe school voor de Kors Breijer. Het was een protest dat indruk heeft gemaakt, want wie je ook spreekt iedereen heeft het erover. Het allerbelangrijkst is echter dat het ook effect heeft en daar zijn we nu heel scherp op. De bedoeling is dat het punt in de raadsvergadering van 24 juni op de agenda staat en we gaan er alles aan doen om dat ook te laten gebeuren. Mocht het nodig zijn om daartoe opnieuw in actie te komen dan hoort u tijdig van ons.

Bron: http://www.korsbreijer.nl/

Klik op onderstaande afbeelding om de foto's te bekijken die tijdens deze actiedag zijn gemaakt.
Demonstratieoptocht 28 april 2010

Kors Breijerschool in actie (Gooi- en Eemlander)

WEESP - Wethouder Hette Zijlstra van onderwijs ontving woensdagmorgen honderden schoolkinderen, hun leerkrachten en ouders op het stadhuis in Weesp. Ze vormden een delegatie van de Kors Breijerschool uit de wijk Noord-West die nu al weer jaren wacht op nieuwbouw.

Ouders moeten tussen verschillende locaties pendelen en veel kinderen hebben les in een noodgebouw. Hoewel de school aan de Rembrandt van Rijnstraat gezellig oogt, kun je ook zeggen dat het gebouw langzaam uitgewoond is.

Directeur Joop van Wijngaarden en zijn team wachten met smart op de nieuwe (brede) school. De delegatie van ouders, leerkrachten en kinderen wilden handtekeningen aanbieden.

Marjan Pouw van de ouderraad vertelt dat de school al zeker tien jaar wacht op een nieuw schoolgebouw. ,,Het plan voor een brede school juichen wij allemaal toe, maar toch wordt de bouw steeds uitgesteld. Het wachten heeft nu lang genoeg geduurd.''

De kinderen van groep 8 kregen op het bordes van het stadhuis van hun leerkracht een geschiedenisles, ondersteund door een bord met een weergave van de jaartallen van de afgelopen tien jaar. De wethouder wil nog voor de zomer zaken doen met de gemeenteraad.

undefined

Bron: http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/article6036552.ece/Kors-Breijerschool-in-actie