vrijdag 15 oktober 2010

Blog en mailadres gemaakt

Vandaag is het e-mail adres kors.breijer.breed.2012@gmail.com aangemaakt en deze blog http://bredeschoolweesp.blogspot.com/ . Via deze media willen we nog meer druk op de Weesper politici geven om de noodzaak duidelijk te maken en te zorgen dat de Kors Breijerschool in Weesp zo snel en goed mogelijk vervangen wordt door een brede school, uiteraard bij aanvang van het schooljaar 2012-2013!!!
Komende tijd zal deze blog uitgebreid  worden om aan te geven hoe lang er nu al gewacht wordt op de gewenste politieke daadkracht. En uiteraard zullen we ook de nieuwe ontwikkelingen volgen. Volg ons ook!

Zijlstra probeert vaart erin te houden bij Kors Breijer (De Gooi- en Eemlander)

WEESP - De ergste storm over de Kors Breijerschool is weer gaan liggen. Nadat tientallen ouders woensdagavond de raadzaal van Weesp bevolkten, probeert wethouder Hette Zijlstra de deelnemers aan het bredeschoolproject bijeen te brengen voor de uitgestelde presentatie.

Zijlstra heeft haast, nadat het college dinsdag een presentatie tegenhield die woensdagavond in de commissievergadering gehouden zou worden. Doordat ouders toch naar de raadzaal kwamen, voelden de commissieleden zich toch verplicht over het onderwerp te debatteren. De wethouder heeft in elk geval opgepikt, dat alle partijen het ontwerp voor een brede school zo snel mogelijk willen behandelen. ,,In het college bleek dat de presentatie nog niet goed genoeg was voorbereid'', zegt Zijlstra. ,,Dat proberen we nu te verbeteren. Het is de bedoeling om ook direct een aantal keuzes voor te leggen. Dat wilden wij doen op 3 november, maar de raadscommissie heeft gevraagd of dat eerder kan.''

De Kors Breijerschool en de ouders hebben het uitstel deze week geïnterpreteerd als een soort koudwatervrees. Betrokkenen wachten al zo lang op een nieuw schoolgebouw, dat de geloofwaardigheid van de politiek steeds meer in het gedrang komt. Dat verklaart ook de boze reacties van de ouders eerder deze week toen ze te horen kregen, dat de behandeling van het onderwerp weer vooruitgeschoven werd. Zijlstra vindt dat de angst voor uitstel niet terecht is. Hij wijst erop dat er in de begroting rekening gehouden is met een nieuw schoolgebouw. In juni stelde de gemeenteraad zich in meerderheid achter een variant, waarbij het schoolgebouw zestien lokalen krijgt en een nieuwe gymzaal. Daarbij komen een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf.

Bron: http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/article6488779.ece/Zijlstra-probeert-vaart-erin-te-houden-bij-Kors-Breijer  (Gepubliceerd op 15 oktober 2010, 15:09, Laatst bijgewerkt op 15 oktober 2010, 15:11)

donderdag 14 oktober 2010

Brief van de burgemeester (kou uit de lucht)

Op 14 oktober heeft burgemeester Horseling onderstaande brief geschreven aan de directeur van de Kors Breijerschool. Deze brief is aan alle ouders meegegeven.


Geachte heer van Wijngaarden,

Woensdagavond jl. kwamen wethouder Heybroek en ondergetekende namens het college van B&W naar de raadzaal voor de behandeling van de agenda van de raadscommissie Algemene Zaken, waaronder financiën en openbare orde vallen.

Aansluitend op de commissie Algemene Zaken stond de commissie Welzijn gepland, waar ook onderwijs onder valt. In deze commissie wordt het college vertegenwoordigd door wethouder Zijlstra.
Aangezien om 20.00 uur de raadzaal gevuld was met ouders en leerlingen van de Kors Breijerschool, die voor de latere commissie Welzijn kwamen, besloot de commissievoorzitter de volgorde van de twee raadscommissies om te te gooien. Het gevolg was dat eerst de commissie Welzijn begin, waarin voor het onderwerp Brede school het college vertegenwoordigd werd door wethouder Zijlstra.

Ik heb begrepen dat sommige ouders het vertrek van wethouder Heybroek en ondergetekende op dat moment hebben geïnterpreteerd als dat de burgemeester en wethouder Heybroek niet geïnteresseerd of betrokken zouden zijn bij het onderwerp Brede school. Niets is minder waar! Het voltallige college van B&W staat achter het project en wil zo snel mogelijk de Brede school realiseren. Ons vertrek had uitsluitend te maken met het feit dat "onze" commissie niet op het geplande uur kon starten.

Ik hoop dat ik met deze brief de kou uit de lucht heb gehaald en vertrouw er op dat u deze brief aan de ouders/verzorgers wilt doorgeleiden.

Met vriendelijke groet,

B. Horseling

woensdag 13 oktober 2010

Raadzaal vol bezorgde ouders (Kabelkrant)

Tientallen ouders van Kors Breijerschool- leerlingen zaten woensdag in de raadzaal om hun onvrede over de gang van zaken rond de Brede School te uiten. De presentatie over de voortgang van het Brede School-plan was een dag eerder van de agenda gehaald, maar dat was voor de ouders juist een extra stimulans om hun bezorgdheid uit te spreken. Er ontstond enige commotie toen burgemeester Horseling en wethouder Heybroek de raadzaal verlieten. Horseling en Heybroek wachtten de inspraak over de Brede School niet af. De ouders vinden dat getuigen van desinteresse, maar dat is volgens de burgemeester niet zo. Hij was alleen ontstemd over de volgorde van de vergadering en benadrukt dat onderwijs-wethouder Zijlstra de ouderraad met belangstelling heeft aangehoord. De presentatie wordt binnenkort tijdens een aparte commissievergadering alsnog gehouden. Daar is de ouderraad blij mee.


Bron: http://www.weesper.nl/kabelkrant

In groten getale naar stadhuis (Nieuwsflits)

Woensdagavond 13 oktober bezocht een grote groep ouders, leerkrachten en enkele leerlingen van de Kors Breijerschool de vergadering van de commissie Welzijn op het stadhuis. Helaas was de presentatie van de plannen voor de brede school op het allerlaatste moment van de agenda gehaald. Toch is in gezamenlijk overleg besloten om de start van de vergadering bij te wonen om duidelijk te maken dat er grote zorgen zijn over de vertraging in de besluitvorming rondom de bouwplannen.

Om de grote groep niet te laten wachten, werd het afgelaste agendapunt naar voren gehaald. Direct daarop besloten burgemeester Horseling en Wethouder Heybroek de vergadering te verlaten, wat zorgde voor rumoer bij de ouders. Direct daarna heeft Marieke Mateman, voorzitter van de MZR, kort ingesproken en de aanwezige commisieleden en wethouder Zijlstra aangesproken op hun verantwoordelijkheid en gebrek aan daadkracht. Daarna heeft Wethouder Zijlstra uitgelegd dat het uitstellen van de presentatie nodig was in verband met een zorgvuldige besluitvorming. In de vergadering werd door de commissieleden besloten om volgende week een extra commissievergadering in te plannen voor de presentatie van de plannen. Ook werd het idee geopperd om in november een extra raadsvergadering te organiseren, waarin de besluitvorming kan plaatsvinden.

In een gesprek buiten de vergadering heeft Wethouder Tineke Booij enkele ouders beloofd dat er nog door de huidige raad een beslissing wordt genomen over de bouwplannen van de brede school.

Bron: http://www.korsbreijer.nl/

Foto's
Met vlaggen van de Kors Breijerschool is duidelijk waarom er zoveel burgers bij deze commissievergadering aanwezig zijn. Burgemeester Horseling is op de foto nog aanwezig, maar zal even later de zaal verlaten.
De raadszaal staat duidelijk vol. Bijna net zo vol als de Kors Breijerschool ...

Boos over uitstel presentatie (Kabelkrant)

De presentatie over de voortgang van de Brede School (nieuwbouw Kors Breijerschool) in de raadscommissievergadering van woensdagavond gaat niet door. De ouders van de Kors Breijerschool-leerlingen zijn hier erg boos over en maken zich grote zorgen. Dat meldt hun woordvoerder Marcel Kalse. B en W besloten dinsdag na een conceptpresentatie om het punt van de agenda te halen, omdat het zich niet zou lenen voor de raadscommissie. Belachelijk", vindt Kalse. "Het college is gewoon bang voor een confrontatie met de ouders, omdat bekend was dat  wij ook naar het stadhuis zouden komen." Kalse noemt het skippen van de presentatie een teken aan de wand: "Er wordt al jaren gesproken over een nieuwe school. Het wordt tijd dat de schop de grond ingaat, maar elke keer is er wat." De bezorgde ouders gaan evengoed naar de raadscommissie om de politiek te laten zien dat de kwestie hen aan 't hart gaat.


Bron: http://www.weesper.nl/kabelkrant

Brief ouders aan College en Raad Weesp

Onderstaande brief is namens alle ouders op 13 oktober verstuurd aan het College van B&W en de leden van de Gemeenteraad

Geacht College van B&W, geachte leden van de Gemeenteraad,

De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Kors Breijerschool wachten al vele jaren op een nieuw schoolgebouw. Daarover praat u nu al 10 jaar lang. En nog steeds is er geen start gemaakt met de realisatie van het nieuwe schoolgebouw. Aan het einde van het vorige schooljaar zijn de leerlingen, ouders en leerkrachten in een optocht naar het stadhuis getrokken om hun ongenoegen aan u kenbaar te maken. Die protestmars heeft behoorlijk wat aandacht getrokken. Deze zomer leek het erop dat de lichten op groen stonden en er een start gemaakt kon worden met de nieuwbouw. Maar sindsdien is het oorverdovend stil.

Woensdag 13 oktober zou het haalbaarheidsplan voor de nieuwbouw in de commissievergadering worden gepresenteerd. Maar het College heeft besloten om dit agendapunt te schrappen, omdat dit volgens het College tot onnodige en/of ongewenste discussie zou kunnen leiden. Dit roept vragen op. Is men bang voor discussie of voor een confrontatie met de ouders? Betekent dit dat u wegloopt voor uw verantwoordelijkheid met betrekking tot het creëren van goede onderwijsvoorzieningen in Weesp?

De Kors Breijerschool is een fantastische school. Leerlingen, leerkrachten en ouders zijn trots op hun school. Veelzeggend is dat oudleerlingen dagelijks weer kiezen voor deze school als het hun eigen kinderen aangaat. Dat is toch wel het ultieme bewijs voor de enorme betrokkenheid en warmte van het schoolteam, dat jaar-in-jaar-uit uitstekende schoolresultaten weet te boeken. Niet zo gek dat de leerlingenpopulatie de afgelopen 20 jaar enorm is gegroeid: wie wil er nou niet naar zo'n school?

Maar al die leerlingen en leerkrachten moeten ook gehuisvest worden. En dat is al jaren een groot probleem. Op het schoolterrein staan bouwketen die als noodlokaal zijn ingericht. Het lijkt erop dat deze tijdelijke oplossingen een permanent karakter hebben gekregen, want de Gemeente stelt de plannen voor nieuwbouw elke keer uit. En dat zijn wij inmiddels meer dan zat: ophouden met praten en de mouwen opstropen. Wij willen niet het zoveelste dikke rapport, wij willen een nieuw schoolgebouw!

Wij roepen u op om deze maand het startsein te geven voor de nieuwbouw. Wij zullen u daar in november, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, op afrekenen.

Met vriendelijke groet,

Namens de ouders van de Kors Breijer School

Marcel Kalse, contactpersoon
Marieke Mateman, voorzitter medezeggenschapsraad

Bron: http://www.korsbreijer.nl/

Zijlstra: andere avond is beter (Kabelkrant)

Wethouder Zijlstra meldt dat het besluit om de presentatie uit te stellen juist in het belang van het project is genomen. "Tijdens de raadscommissievergadering krijgt zo'n presentatie niet de ruimte die het verdient. Daarom houden we deze maand een aparte avond, waarvoor de schooldirectie uiteraard uitgenodigd is." Volgens de wethouder wordt hiermee juist geprobeerd om de realisatie van de Brede School niet verder te vertragen, zo stelt hij de bezorgde ouders gerust.

Bron: www.weesper.nl/kabelkrant

Het mag duidelijk zijn de de ouders hiermee niet gerust gesteld worden. Ook willen zij bij de avond aanwezig kunnen zijn, zoals dat ook bij de raadscommissievergadering mogelijk is.