zaterdag 30 oktober 2010

Campagne voeren voor nieuw schoolgebouw

Op zaterdag 30 oktober zijn Job Cohen en Ronald Plasterk van de PvdA in Weesp gekomen om campagne te voeren voor de lokale verkiezingen. Een aantal kinderen van de Kors Breijerschool heeft hen en de heer de Boer van PvdA Weesp gevraagd om ervoor te zorgen dat de nieuwe school er nu echt medio 2012 staat. Tevens hebben zij de poster, die momenteel door de hele stad hangt, aan de heer Cohen overhandigd.

De heer de Boer gaf aan dat er hard gewerkt wordt aan de nieuwe school en hij doordrongen was van de noodzaak van een nieuw gebouw. Job Cohen gaf aan dat hij de heer de Boer aan zijn jasje zou trekken over deze kwestie.


En ook D66 bood een luisterend oor.

Blog verschijnt nu ook in Google

Sinds dit weekend verschijnen de pagina's van dit blog ook als zoekresultaten bij Google. Het blog is hierdoor nog makkelijker te vinden.

Sinds de start van dit blog op 15 oktober zijn er ruim 1000 pagina's bekeken (zie de statistieken hieronder en de teller op de Home pagina).

vrijdag 29 oktober 2010

Bouw woningen en nieuwe brede school staan formeel los van elkaar

Op vrijdag 29 oktober heeft burgemeester Horseling van Weesp tijdens een uitzending van Radio Weesp aangegeven dat de eventuele bouw van woningen formeel los staat van de bouw van de nieuwe brede school. Er kan worden begonnen met de bouw van de school los van de woningbouw. De bouw van de school is financieel gedekt en de woningen geven absoluut geen vertraging op de bouw van de school. Ook heeft de wisseling van de Raad geen effect op de doorlooptijd, omdat er reeds is ingestemd met het voorbereidingskrediet in de Raadsvergadering van 20 oktober, aldus burgemeester Horseling.

Om de uitzending te beluisteren kunt u onderstaande link gebruiken. U klikt dan op '18:00' naast de uitzending van 29 oktober. Het item over de brede school start om 16 min. 30 seconden en eindigt bij 20 min.
http://www.radioweesp.nl/wp-gemist/uitzendinggemist/program.php?programid=65

Alternatieve link (direct naar de uitzending van 29 oktober):
http://www.radioweesp.nl/wp-gemist/uitzendinggemist/listen.php?programid=65&item=291020101800

donderdag 28 oktober 2010

Extra vergadering Brede school (Kabelkrant)

In een extra vergadering worden woensdag de plannen voor de nieuwe Brede school gepresenteerd. Twee weken geleden werd de presentatie op het laatste moment afgeblazen.

Dit leidde toen tot grote woede van de ouders van de Kors Breijerschool.

GroenLinks en CDA hebben een extra raadsvergadering aangevraagd om een besluit over de school te nemen. De raadsleden komen waarschijnlijk op 18 november bij elkaar.


Bron: www.weesper.nl/kabelkrant/

woensdag 27 oktober 2010

'Zoethouder met nare bijsmaak' (Kabelkrant)

De ouders van de Kors Breijerschool vinden het krediet van 475.000 Euro die de gemeente geeft voor de ontwikkeling van de Brede School een 'zoethoudertje met nare bijsmaak'.

"Ongemerkt is de ontwikkeling van de school daarmee weer een jaar vertraagd. Er wordt gesproken over 2012 in plaats van 2011", aldus ouder Marcel Kalse.

Er wordt ondertussen al bijna tien jaar gesproken over de nieuwe school die de Kors Breijerschool moet vervangen.

Bron: www.weesper.nl/kabelkrant/

Ingezonden brieven (WeesperNieuws)

Ook deze week staan er in het WeesperNieuws weer een aantal ingezonden brieven over de Brede Kors Breijerschool. De vorige brieven kunt u lezen op http://bredeschoolweesp.blogspot.com/2010/10/ingezonden-brieven-weespernieuws.html

Brede School (6)
Wie herinnert zich niet de befaamde uitspraak van Drentse Bartje: Ik bidde niet veur bruune bonen! Weesper Bartje doet dit non-verbaal dunnetjes over: ‘Ik blief niet zit’n veur die Briede Schoele.' Het is zo voluit Weesper Bartje. Wat niet in z’n straatje past of waar hij zelf niet beter van wordt, dat negeert hij ostentatief. Of het nu vastgesteld beleid is wat opeens niet in z’n kraam te pas komt (eind 2007 na eerdere formele afwijzing een week later tóch via de achterkamer subsidie aan The Victory verstrekken, tegen alle bij verordening vastgestelde regels in) of het meer dan lovenswaardig acteren van ambtenaren voor een rechtvaardige CAO (“dit gedoe wil ik niet in Weesp”). De Brede School is niet Bartje ‘zijn’ ding. Hij is immers geen wethouder onderwijs. Als Bartje niet in de schijnwerpers komt, hoeft het voor hem niet. Bartje was ook zo enthousiast bezig in Noord-Oost Groningen. Niet met een Brede School maar met een Blauwe Stad. Dat is een grote mislukking geworden. Wie weet wat er nog allemaal boven water komt in het onderzoek naar de handel en wandel van dhr. Hooijmaaijers rondom de Bloemendalerpolder. Mevrouw Mateman heeft gelijk als ze 4500 woningen voor Weesp erbij aan de megalomane kant vindt. Maar ja, megalomane projecten met veel media-aandacht zijn zoveel interessanter dan de bittere noodzaak van een goede school en goed onderwijs. Het wordt tijd dat iemand hardop zegt: Ik luuster niet meer naor die vent met dat brillegien.
Mw. A. Roelans-Tiemens
Overheidscontroller / ARFiCo

Brede School (7)
De ouders van de Kors Breijerschool hebben de afgelopen weken aandacht gevraagd voor de nieuwbouwplannen voor de Kors Breijerschool. Er wordt al 10 jaar over gesproken, maar nog steeds is er geen start gemaakt met de bouw. Deze zomer is er in de gemeenteraad gesproken over de nieuwbouwplannen en daarbij is besloten dat er een begin gemaakt kon worden met de voorbereidingen zodat in 2011 de eerste paal de grond in kon. Kortom, zonnige vooruitzichten. Maar na de zomer werd het stil, erg stil. Nu de ouders opnieuw van zich laten horen, blijkt er wederom vertraging te zijn. In een poging om alle ophef in de kiem te smoren, is er een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Maar het lijkt erop dat dit zoethoudertje in werkelijkheid een hele bittere smaak heeft. Want nu zegt het college dat ze pas in 2012 begint met de bouw. Dus wéér een jaar vertraging. Onze oproep aan het college en de raad is duidelijk: neem vóór de gemeenteraadsverkiezingen in november een definitief besluit over de nieuwbouwplannen en doe er alles aan om medio 2011 te kunnen beginnen met de bouw. Wij willen dat het nieuwe schoolgebouw bij aanvang van het schooljaar 2012/2013 in gebruik genomen kan worden. Alle partijen in de gemeenteraad hebben aangegeven dat een nieuw schoolgebouw voor de Kors Breijerschool prioriteit heeft. Wij willen graag vóór de verkiezingen zien welke partijen daadkracht tonen!
Namens de ouders van de Kors Breijerschool,
Marcel Kalse en Marieke Mateman

Brede School (8)
Als ouder wil ik graag mijn bewondering uiten aan het team van leerkrachten, directie en alle andere medewerkers van de Kors Breijerschool. Bewondering voor hun creativeit, improvisatietalent en teamgeest, waarmee zij erin slagen om elke dag weer kwaliteitsonderwijs te leveren in een gebouw dat daar geen recht aan doet. Dat is toch een mooie boodschap die wij aan onze kinderen meegeven: een tekort aan middelen hoeft niet in de weg te staan om je doel te bereiken, ambities waar te maken en geweldige resultaten te bereiken. Wat mij betreft kunnen de lokale politici en bestuurders daar nog wat van leren. Als zij dezelfde creativiteit, improvisatietalent en teamgeest inzetten, ben ik ervan overtuigd dat zij een kwalitatief goede brede school kunnen opleveren in een beperkte doorlooptijd. Politiek en andere betrokkenen: toon daadkracht en zorg dat de nieuwe school gereed is in 2012. Bij de Kors Breijerschool is het ondertussen 5 over 12. Wacht niet tot het te laat is en de school op een andere manier in het nieuws komt. Maak niet langer misbruik van de talenten van de school door u achter regels te verschuilen en uw verantwoordelijkheid niet te nemen. Als ouders zullen wij blijven strijden voor het behoud van deze prachtige school, waar onze kinderen zoveel waardevolle bagage voor de rest van hun leven meekrijgen.
Ingrid Dietz,
ouder Kors Breijerschool

Pieter Houtekamer, cartoonist en vader van een Kors Breijerschool-leerling, stuurde geen ingezonden brief maar een ingezonden cartoon.

Bron: http://www.weesper.nl/weespernieuws/pdf/2010/wn27oktober10.pdf

Bouw Brede School complex door koppeling met huizen en moskee (WeesperNieuws)

Zorgvuldigheid moet draagvlak vergroten
door Marieke van Veen

WEESP - De nieuwe Brede School in Noord-West gaat samen met de bouw van nieuwe woningen en waarschijnlijk ook een nieuwe moskee. De gemeente wil het gebied in één keer goed ontwikkelen. “Het maken van een écht goed plan is heel belangrijk, ook voor het kweken van draagvlak”, aldus wethouder Zijlstra. Dat grote draagvlak is hard nodig. Want alleen als de bezwaren tijdens de inspraak- en vergunningsprocedures minimaal zijn, kan de nieuwe school al in 2012 opgeleverd worden. Komen er wel veel bezwaren, dan vindt de oplevering pas in mei 2013 plaats.

In de raadsvergadering die vorige week twee avonden bestreek, kwam de Brede School meermaals aan bod. Zo werd er woensdag alsnog een voorbereidingskrediet van in totaal 475.000 euro beschikbaar gesteld. Hiervoor was relatief kort voor de vergadering een voorstel toegevoegd aan de agenda. Een week eerder schrapte het college nog daags voor de commissievergadering een presentatie over de Brede School. Dat viel toen niet goed. Ouders kwamen massaal naar het stadhuis om hun zorgen te uiten. Tijdens de raadsvergadering zat de tribune opnieuw vol. Door juist krediet beschikbaar te stellen, benadrukt het stadsbestuur dat er hard aan het plan wordt gewerkt.

Motie van treurnis
Donderdag ging de vergadering verder. Toen diende de WSP tot grote woede van andere fracties een motie van treurnis in tegen VVD-wethouder Heybroek. Die was tijdens eerdergenoemde commissievergadering abrupt vertrokken, toen de agenda ten behoeve van de vele aanwezige ouders werd gewijzigd. Heybroeks zaken kwamen hierdoor later aan bod en hij heeft dat niet afgewacht. Zijn vertrek werd opgevat als een gebrek aan interesse en respect. Burgemeester Horseling liep ook weg, maar de motie van treurnis was niet aan zijn adres. Hij kreeg wel dezelfde kritiek. De andere partijen waren ronduit kwaad over de motie en betichtten de WSP van misplaatste verkiezingspropaganda en opportunistisch handelen. Het is ongebruikelijk dat een partij een dergelijke motie indient tegen een coalitiegenoot. Opvallend was dat WSP-raadslid Veltman tegen de motie stemde. De vraag of er spanningen zijn binnen B & W werd wel gesteld, maar niet beantwoord. Heybroek zei slechts het jammer te vinden dat zijn actie verkeerd is opgevat. Zijlstra wijt de politieke onrust aan de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur staan.

dinsdag 26 oktober 2010

Interview Marcel Kalse op Radio Weesp

Dinsdagavond was Marcel Kalse als woordvoerder van de ouders te gast bij Lokaal Centraal op Radio Weesp. Aanleiding hiervoor was onder andere het grote aantal ingezonden brieven over de Kors Breijerschool in het WeesperNieuws.
De uitzending is (tijdelijk) terug te luisteren op Radio Weesp en begint na ongeveer 9:30 minuten (en duurt ruim 10 minuten).

Directe link naar de uitzending:
http://www.radioweesp.nl/wp-gemist/uitzendinggemist/listen.php?programid=38&item=261020101800