donderdag 31 maart 2011

Nieuwbouw (Korsbreijer Nieuwsbrief)

Uit De Korsbreijer Nieuwsbrief van maart onderstaande tekst:
Het traject van de nieuwbouw verloopt naar wens en nog geheel volgens schema. Inmiddels is er een architectenbureau geselecteerd en op 5 april is er een eerste ontmoeting gepland van de projectgroep met de architect. Om voldoende ‘input’ te krijgen is het ook de bedoeling dat de architect een gesprek heeft met andere betrokkenen zoals de buurt, mensen van de ‘buitenklas’, enz.
Verder wordt er druk gewerkt aan zaken die nodig zijn alvorens met de bouw kan worden begonnen, waarbij de verhuizing naar een tijdelijke locatie een heel belangrijk onderdeel is. U kunt er vrijwel zeker van zijn dat we, zeker met de groepen 5 en 8, de oude school kort voor de grote vakantie zullen verlaten en dat we het nieuwe schooljaar beginnen op de tijdelijke locatie. Die tijdelijke locatie is voor de groepen 5 t/m 8 aan de Sinnigvelderstraat, op het terrein van onze nevenlocatie. De 4 noodlokalen die nu bij de hoofdlocatie staan verhuizen dan mee. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 zullen worden ondergebracht in het gebouw aan de Papelaan, waarin nu de kinderopvang is gehuisvest. De 2 noodlokalen aldaar die onlangs t.b.v. de kinderopvang op het plein zijn geplaatst zullen tijdelijk door ons worden overgenomen.
Of de verhuizing van de groepen 1 t/m 4 ook voor de grote vakantie kan plaatsvinden is nog niet zeker, daarvoor zijn we afhankelijk van de terugverhuizing van de kinderopvang naar de Jozef Israelstraat. Als dat uitloopt zullen wij met de groepen 1 t/m 4 nog een aantal weken in ons oude pand moeten blijven en mogelijk pas kort voor de herfstvakantie kunnen verhuizen.
De bedoeling is in elk geval dat de sloop van het oude gebouw start per 1 november, dus voor die datum moet alles leeg zijn aan de Rembrandt van Rijnstraat. Er zal nog heel wat werk moeten worden verzet, maar gaat u er maar van uit dat we er bovenop zitten en dat het heus allemaal goed komt. In elk geval hebben we het vooruitzicht dat er straks een schitterend nieuw gebouw staat!
Wordt vervolgd!

Namens het schoolteam,
Met vriendelijke groet
Joop van Wijngaarden, directeur

maandag 28 maart 2011

Eerste werkoverleg met LKSVDD architecten

Donderdag 24 maart vond in het kader van de Brede School Kors Breijer het eerste werkoverleg plaats tussen een team van de gemeente Weesp en het winnende architectenbureau: Leij, Kappelhoff, Seckel, van den Dobbelsteen, Architecten (LKSVDD). Na de kennismaking is het team voortvarend aan de slag gegaan met planningen en afspraken. De volgende fase in dit mooie traject gaat beginnen!

Op de foto van links naar rechts: Marcel Tromp, Catja Binkhuysen, Hans Biemans, Hans van den Dobbelsteen (architect) en Anita Keita

Bron: http://www.etuconsult.nl/nieuws/120/eerste-werkoverleg-met-winnende-architect-van-de-brede-school-kors-breijer  
© etuconsult 2011