woensdag 3 november 2010

Ingezonden brief (WeesperNieuws)

Ook deze week staat er in het WeesperNieuws weer een ingezonden brief over de Brede Kors Breijerschool. Lees ook de berichten met brieven 1-5 en brieven 6-8.

Brede School (9)
Marcel Kalse en Marieke Mateman slaan in hun brief in het WeesperNieuws van vorige week de spijker op zijn kop. Een voorbereidingskrediet kun je met veel aplomb beschikbaar stellen, maar je hoeft het niet per se uit te geven. Zo zijn voor de herziening van bestemmingsplannen kredieten beschikbaar gesteld van honderdduizenden euro’s. Vervolgens is er jarenlang geen cent uitgegeven en zijn ze weer afgeboekt. Het krediet voor de Brede School is een doorzichtige poging om onrust in te dammen.
De werkelijke adder onder het gras komt naar boven in het artikel van Marieke van Veen op pagina 3 in dezelfde editie. Daarin vertelt wethouder Zijlstra dat de Brede School gecombineerd wordt met woningbouw en een nieuwe moskee en dat de datum van de eerste paal afhangt van het draagvlak in de buurt.
Dat klopt van geen kant. In het huidige bestemmingsplan heeft het terrein Kors Breijerschool met moskee én plantsoen een openbare bestemming. Dat betekent dat er geen woningen gebouwd mogen worden. De school en de moskee passen wel in de bestemming. Hiervoor is dan slechts een bouwvergunning nodig en daar kunnen omwonenden geen geldig bezwaar tegen maken.
Door woningbouw onderdeel van het project te maken, creëer je problemen en veel risico. In dat geval moet het bestemmingsplan wel gewijzigd worden en kan ieder bezwaar van de buurt een molensteen om de hals van het project worden - met jarenlange vertraging als gevolg. Dat weten ze donders goed op het gemeentehuis. Er dreigt geen uitstel maar afstel.
Mijn inschatting is dat leerlingen, directie, team, MR en ouders worden belazerd waar ze bij staan. Wat mij daarbij opvalt is dat het verantwoordelijk schoolbestuur Spirit – althans en publiek – oorverdovend stil is. Hoe zou dat komen? Misschien weten we meer als het onderzoek Singelscholen openbaar wordt.
J.H. Tiemens
Van 1987 tot 2006 Senior beleidsmedewerker onderwijs gemeente Weesp

Bron: http://www.weesper.nl/weespernieuws/pdf/2010/wn3november10.pdf (pagina 16)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten