woensdag 3 november 2010

Jeugdhonk in Noord-West is definitief van de baan (WeesperNieuws)

Het omstreden jongerencentrum naast de moskee aan de Nijhoffstraat gaat niet door. De gemeente ziet af van het plan vanwege ‘beperkte financiële middelen’, aldus burgemeester Bart Horseling, tevens woordvoerder van de regiegroep.

In plaats van de realisatie van een tweede jeugdhonk gaat de gemeente meer investeren in het bestaande jongerencentrum Trainspotting aan de Sportparklaan. “We willen Trainspotting breder gaan inzetten, zodat alle jongeren in de doelgroep daar opgevangen kunnen worden.” Als voorbeeld noemt Horseling het aantrekken van een jongerenbegeleider speciaal voor allochtone jongeren. Het college bespreekt binnenkort een voorstel, waarna de raad zich erover kan buigen.
Nel Mateman van wijkoverleg Hogewey - ook lid van de regiegroep - is blij dat het jongerencentrum naast de moskee niet doorgaat: “Ik heb dat altijd al een heel slecht plan gevonden.” Toch durft ze nog niet enthousiast te zijn over de nieuwe koers. “Het verbeteren van Trainspotting zou een oplossing kunnen zijn, maar dan moet je dat écht goed aanpakken. Het gebouw moet worden opgeknapt, er moeten nieuwe materialen komen en het aanbod en de begeleiding moeten worden uitgebreid en aangepast. Ik wacht het nieuwe plan eerst even af voor ik een reactie geef.” Joop van Wijngaarden van de Kors Breijerschool is ook verheugd dat de gemeente afziet van een jeugdhonk naast zijn school, maar ook hij is niet in jubelstemming. “Dat ben ik pas als er snel begonnen wordt met de bouw van onze Brede School.”

Bron: http://www.weesper.nl/weespernieuws/pdf/2010/wn3november10.pdf (pagina 1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten