woensdag 3 november 2010

Samenvatting commissievergadering

Hieronder een korte samenvatting van de commissievergadering in woorden van de ouders.

Tijdens deze vergadering is deze notitie besproken. Marcel en Joop hebben goed ingesproken. Namens het Spirit bestuur heeft Rik Sybesma ingesproken.
Nav de notitie is door 5 fracties een extra raadsvergadering gevraagd op 18 november. De wethouder benadrukte dat het niet strikt noodzakelijk was om nadere besluitvorming te hebben nu er een voorbereidingskrediet lag, maar verzette zich niet tegen de wens van de fracties om een en ander nogmaals in een raadsbesluit te bekrachtigen.

Procedureel moet de notitie nu eerst nog in het college tot besluit worden verheven, waarop de Raad dan de 18e vervolgens kan beslissen. Daarbij zijn 4 punten genoemd gisteravond die vastgelegd moeten worden:
  1. loskoppeling van het traject van woningbouw en brede school (zodat het een het ander niet negatief beinvloed)
  2. vaststellen van de toekomstige locatie van de school ogv het "vlekkenplan" (dwz parallel aan de Papelaan)
  3. vaststellen wie het bouwheerschap op zich gaat nemen = de gemeente
  4. aanstellen van een projectleider, in elk geval tot feb 2011, om de definitiefase zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Ander discussiepunt was nog even de moskee. De wethouder wekte even de indruk dat die in het zelfde project op zou gaan met de school. Daar schrokken wij van, maar wat blijkt, de moskee is een traject dat los staat van de school. Kortom valt niet onder dezelfde vergunningprocedure. Wel is het zo dat de moskee ook wil verbouwen en daarvoor vergunning heeft gevraagd bij de gemeente -> de bouw zou in praktijk gelijktijdig kunnen gaan lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten