woensdag 3 november 2010

Tekst inspraak Marcel Kalse bij commissievergadering WZ

Onderstaande tekst is vandaag tijdens de vergadering door Marcel Kalse ingesproken namens de ouders .

Al 10 jaar lang wordt er gesproken over de nieuwbouwplannen voor de Kors Breijerschool. Maar na 10 jaar is er nog steeds geen start gemaakt met de bouw. Ik hoef u niet te vertellen dat het geduld bij de ouders inmiddels op is. Dat hebben wij u de afgelopen weken wel duidelijk gemaakt.

In een poging om alle onrust in de kiem te smoren heeft de Raad in de laatste raadsvergadering een voorbereidingskrediet ter beschikking gesteld. Maar wij vinden dit een zoethoudertje. Het is zelfs een zoethoudertje met een hele bittere nasmaak.

In het raadsvoorstel dat op 24 juni in de gemeenteraad is besproken werd namelijk beloofd dat er in 2011 begonnen zou worden met de bouw. Maar in de laatste raadsvergadering wordt al weer gesproken over mei 2012. Opnieuw een grote vertraging in het project. Voor de zoveelste keer worden afspraken niet nagekomen en worden beloftes gebroken. En in de Gemeenteraad is er niemand die daar wat van zegt. Heeft u misschien niet op zitten letten, of laat het u allemaal koud?

De ouders van de Kors Breijerschool blijven zich in elk geval wél inzetten voor een nieuw schoolgebouw. En wij hopen dat u, na al die jaren, eindelijk vaart gaat maken met de realisatie van de Brede School. Voor zwartepieten en politiek gekrakeel is nu geen tijd meer. Daarvoor is de Brede School té belangrijk.

Wij zijn er van overtuigd dat het nieuwe schoolgebouw in de zomervakantie van 2012 klaar kan zijn. Als de politieke wil er is, dan zijn die tijdslijnen realistisch. Maar dat betekent wel dat het College met een strakke planning moet komen en dat de Raad tot en met de oplevering van het nieuwe schoolgebouw daarop moet blijven toezien.

Wij willen graag weten of u deze visie deelt. En als dat zo is kunt u dan met de hand op uw hart beloven dat het nieuwe schoolgebouw in de zomervakantie van 2012 wordt opgeleverd?

Dank voor uw aandacht.
Marcel Kalse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten