woensdag 13 oktober 2010

In groten getale naar stadhuis (Nieuwsflits)

Woensdagavond 13 oktober bezocht een grote groep ouders, leerkrachten en enkele leerlingen van de Kors Breijerschool de vergadering van de commissie Welzijn op het stadhuis. Helaas was de presentatie van de plannen voor de brede school op het allerlaatste moment van de agenda gehaald. Toch is in gezamenlijk overleg besloten om de start van de vergadering bij te wonen om duidelijk te maken dat er grote zorgen zijn over de vertraging in de besluitvorming rondom de bouwplannen.

Om de grote groep niet te laten wachten, werd het afgelaste agendapunt naar voren gehaald. Direct daarop besloten burgemeester Horseling en Wethouder Heybroek de vergadering te verlaten, wat zorgde voor rumoer bij de ouders. Direct daarna heeft Marieke Mateman, voorzitter van de MZR, kort ingesproken en de aanwezige commisieleden en wethouder Zijlstra aangesproken op hun verantwoordelijkheid en gebrek aan daadkracht. Daarna heeft Wethouder Zijlstra uitgelegd dat het uitstellen van de presentatie nodig was in verband met een zorgvuldige besluitvorming. In de vergadering werd door de commissieleden besloten om volgende week een extra commissievergadering in te plannen voor de presentatie van de plannen. Ook werd het idee geopperd om in november een extra raadsvergadering te organiseren, waarin de besluitvorming kan plaatsvinden.

In een gesprek buiten de vergadering heeft Wethouder Tineke Booij enkele ouders beloofd dat er nog door de huidige raad een beslissing wordt genomen over de bouwplannen van de brede school.

Bron: http://www.korsbreijer.nl/

Foto's
Met vlaggen van de Kors Breijerschool is duidelijk waarom er zoveel burgers bij deze commissievergadering aanwezig zijn. Burgemeester Horseling is op de foto nog aanwezig, maar zal even later de zaal verlaten.
De raadszaal staat duidelijk vol. Bijna net zo vol als de Kors Breijerschool ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten