donderdag 14 oktober 2010

Brief van de burgemeester (kou uit de lucht)

Op 14 oktober heeft burgemeester Horseling onderstaande brief geschreven aan de directeur van de Kors Breijerschool. Deze brief is aan alle ouders meegegeven.


Geachte heer van Wijngaarden,

Woensdagavond jl. kwamen wethouder Heybroek en ondergetekende namens het college van B&W naar de raadzaal voor de behandeling van de agenda van de raadscommissie Algemene Zaken, waaronder financiën en openbare orde vallen.

Aansluitend op de commissie Algemene Zaken stond de commissie Welzijn gepland, waar ook onderwijs onder valt. In deze commissie wordt het college vertegenwoordigd door wethouder Zijlstra.
Aangezien om 20.00 uur de raadzaal gevuld was met ouders en leerlingen van de Kors Breijerschool, die voor de latere commissie Welzijn kwamen, besloot de commissievoorzitter de volgorde van de twee raadscommissies om te te gooien. Het gevolg was dat eerst de commissie Welzijn begin, waarin voor het onderwerp Brede school het college vertegenwoordigd werd door wethouder Zijlstra.

Ik heb begrepen dat sommige ouders het vertrek van wethouder Heybroek en ondergetekende op dat moment hebben geïnterpreteerd als dat de burgemeester en wethouder Heybroek niet geïnteresseerd of betrokken zouden zijn bij het onderwerp Brede school. Niets is minder waar! Het voltallige college van B&W staat achter het project en wil zo snel mogelijk de Brede school realiseren. Ons vertrek had uitsluitend te maken met het feit dat "onze" commissie niet op het geplande uur kon starten.

Ik hoop dat ik met deze brief de kou uit de lucht heb gehaald en vertrouw er op dat u deze brief aan de ouders/verzorgers wilt doorgeleiden.

Met vriendelijke groet,

B. Horseling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten