woensdag 13 oktober 2010

Brief ouders aan College en Raad Weesp

Onderstaande brief is namens alle ouders op 13 oktober verstuurd aan het College van B&W en de leden van de Gemeenteraad

Geacht College van B&W, geachte leden van de Gemeenteraad,

De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Kors Breijerschool wachten al vele jaren op een nieuw schoolgebouw. Daarover praat u nu al 10 jaar lang. En nog steeds is er geen start gemaakt met de realisatie van het nieuwe schoolgebouw. Aan het einde van het vorige schooljaar zijn de leerlingen, ouders en leerkrachten in een optocht naar het stadhuis getrokken om hun ongenoegen aan u kenbaar te maken. Die protestmars heeft behoorlijk wat aandacht getrokken. Deze zomer leek het erop dat de lichten op groen stonden en er een start gemaakt kon worden met de nieuwbouw. Maar sindsdien is het oorverdovend stil.

Woensdag 13 oktober zou het haalbaarheidsplan voor de nieuwbouw in de commissievergadering worden gepresenteerd. Maar het College heeft besloten om dit agendapunt te schrappen, omdat dit volgens het College tot onnodige en/of ongewenste discussie zou kunnen leiden. Dit roept vragen op. Is men bang voor discussie of voor een confrontatie met de ouders? Betekent dit dat u wegloopt voor uw verantwoordelijkheid met betrekking tot het creƫren van goede onderwijsvoorzieningen in Weesp?

De Kors Breijerschool is een fantastische school. Leerlingen, leerkrachten en ouders zijn trots op hun school. Veelzeggend is dat oudleerlingen dagelijks weer kiezen voor deze school als het hun eigen kinderen aangaat. Dat is toch wel het ultieme bewijs voor de enorme betrokkenheid en warmte van het schoolteam, dat jaar-in-jaar-uit uitstekende schoolresultaten weet te boeken. Niet zo gek dat de leerlingenpopulatie de afgelopen 20 jaar enorm is gegroeid: wie wil er nou niet naar zo'n school?

Maar al die leerlingen en leerkrachten moeten ook gehuisvest worden. En dat is al jaren een groot probleem. Op het schoolterrein staan bouwketen die als noodlokaal zijn ingericht. Het lijkt erop dat deze tijdelijke oplossingen een permanent karakter hebben gekregen, want de Gemeente stelt de plannen voor nieuwbouw elke keer uit. En dat zijn wij inmiddels meer dan zat: ophouden met praten en de mouwen opstropen. Wij willen niet het zoveelste dikke rapport, wij willen een nieuw schoolgebouw!

Wij roepen u op om deze maand het startsein te geven voor de nieuwbouw. Wij zullen u daar in november, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, op afrekenen.

Met vriendelijke groet,

Namens de ouders van de Kors Breijer School

Marcel Kalse, contactpersoon
Marieke Mateman, voorzitter medezeggenschapsraad

Bron: http://www.korsbreijer.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten