vrijdag 15 oktober 2010

Zijlstra probeert vaart erin te houden bij Kors Breijer (De Gooi- en Eemlander)

WEESP - De ergste storm over de Kors Breijerschool is weer gaan liggen. Nadat tientallen ouders woensdagavond de raadzaal van Weesp bevolkten, probeert wethouder Hette Zijlstra de deelnemers aan het bredeschoolproject bijeen te brengen voor de uitgestelde presentatie.

Zijlstra heeft haast, nadat het college dinsdag een presentatie tegenhield die woensdagavond in de commissievergadering gehouden zou worden. Doordat ouders toch naar de raadzaal kwamen, voelden de commissieleden zich toch verplicht over het onderwerp te debatteren. De wethouder heeft in elk geval opgepikt, dat alle partijen het ontwerp voor een brede school zo snel mogelijk willen behandelen. ,,In het college bleek dat de presentatie nog niet goed genoeg was voorbereid'', zegt Zijlstra. ,,Dat proberen we nu te verbeteren. Het is de bedoeling om ook direct een aantal keuzes voor te leggen. Dat wilden wij doen op 3 november, maar de raadscommissie heeft gevraagd of dat eerder kan.''

De Kors Breijerschool en de ouders hebben het uitstel deze week geïnterpreteerd als een soort koudwatervrees. Betrokkenen wachten al zo lang op een nieuw schoolgebouw, dat de geloofwaardigheid van de politiek steeds meer in het gedrang komt. Dat verklaart ook de boze reacties van de ouders eerder deze week toen ze te horen kregen, dat de behandeling van het onderwerp weer vooruitgeschoven werd. Zijlstra vindt dat de angst voor uitstel niet terecht is. Hij wijst erop dat er in de begroting rekening gehouden is met een nieuw schoolgebouw. In juni stelde de gemeenteraad zich in meerderheid achter een variant, waarbij het schoolgebouw zestien lokalen krijgt en een nieuwe gymzaal. Daarbij komen een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf.

Bron: http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/article6488779.ece/Zijlstra-probeert-vaart-erin-te-houden-bij-Kors-Breijer  (Gepubliceerd op 15 oktober 2010, 15:09, Laatst bijgewerkt op 15 oktober 2010, 15:11)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten