woensdag 17 november 2010

Ingezonden brief: Brede School (12) (WeesperNieuws)

Brede School (12) en Sinnigvelderplantsoen
Vorige week werden in een ingezonden brief van de heer Kerkvoort harde woorden over GroenLinks geuit. Hij beschuldigde ons van liegen en bedriegen. Ik voel me daardoor aangesproken: als persoon én als vertegenwoordiger van een betrouwbare politieke partij. Daarom wil ik reageren op de onjuiste weergave van de feiten in deze brief.
GroenLinks zou de Brede School claimen om de kiezers te behagen. Nogal lastig, als alle politieke partijen vinden dat de brede school er snel moet komen. Wél heb ik als ex-onderwijzer gepleit voor een brede, brede school; - Het is pertinent onjuist dat er volgens GroenLinks niet meer binnenstedelijk gebouwd zou mogen worden. De realisatie van de Brede School moet volgens ons losgekoppeld worden van woningbouw, omdat daardoor de realisatie van de brede school vertraagd zou kunnen worden. Daar waren alle partijen het over eens. Daaraan heb ik toegevoegd dat wij de beslissing om bij de Brede School woningen te bouwen, willen uitstellen totdat duidelijk is welke van de vele nieuwbouwplannen in Weesp daadwerkelijk haalbaar zijn;
De werkelijkheid wordt vervolgens helemaal omgekeerd als de onjuiste bewering over binnenstedelijk bouwen wordt verbonden met onjuiste beweringen over de bouwplannen voor het Sinnigvelderplantsoen. Álle partijen hebben vóór dit bouwplan gestemd om de woon- en winkelkwaliteit in Hogeweij te verbeteren. Maar plotseling – vlak voor de verkiezingen – verandert men ineens van mening. Een betrouwbare partij als Groen- Links handhaaft echter zijn keuzes, ook als dat niet direct stemmenwinst oplevert. Wij zijn dus voorstander van het ‘Hart van Hogeweij’-plan én van het groen houden van het Sinnig-velderplantsoen. Dit betekent dat elders in Weesp vervangende woningbouw moet plaatsvinden.
Anton van Daalen,
Fractievoorzitter GroenLinks

Bron: http://www.weesper.nl/weespernieuws/pdf/2010/wn17november10.pdf pagina 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten