woensdag 27 oktober 2010

Bouw Brede School complex door koppeling met huizen en moskee (WeesperNieuws)

Zorgvuldigheid moet draagvlak vergroten
door Marieke van Veen

WEESP - De nieuwe Brede School in Noord-West gaat samen met de bouw van nieuwe woningen en waarschijnlijk ook een nieuwe moskee. De gemeente wil het gebied in één keer goed ontwikkelen. “Het maken van een écht goed plan is heel belangrijk, ook voor het kweken van draagvlak”, aldus wethouder Zijlstra. Dat grote draagvlak is hard nodig. Want alleen als de bezwaren tijdens de inspraak- en vergunningsprocedures minimaal zijn, kan de nieuwe school al in 2012 opgeleverd worden. Komen er wel veel bezwaren, dan vindt de oplevering pas in mei 2013 plaats.

In de raadsvergadering die vorige week twee avonden bestreek, kwam de Brede School meermaals aan bod. Zo werd er woensdag alsnog een voorbereidingskrediet van in totaal 475.000 euro beschikbaar gesteld. Hiervoor was relatief kort voor de vergadering een voorstel toegevoegd aan de agenda. Een week eerder schrapte het college nog daags voor de commissievergadering een presentatie over de Brede School. Dat viel toen niet goed. Ouders kwamen massaal naar het stadhuis om hun zorgen te uiten. Tijdens de raadsvergadering zat de tribune opnieuw vol. Door juist krediet beschikbaar te stellen, benadrukt het stadsbestuur dat er hard aan het plan wordt gewerkt.

Motie van treurnis
Donderdag ging de vergadering verder. Toen diende de WSP tot grote woede van andere fracties een motie van treurnis in tegen VVD-wethouder Heybroek. Die was tijdens eerdergenoemde commissievergadering abrupt vertrokken, toen de agenda ten behoeve van de vele aanwezige ouders werd gewijzigd. Heybroeks zaken kwamen hierdoor later aan bod en hij heeft dat niet afgewacht. Zijn vertrek werd opgevat als een gebrek aan interesse en respect. Burgemeester Horseling liep ook weg, maar de motie van treurnis was niet aan zijn adres. Hij kreeg wel dezelfde kritiek. De andere partijen waren ronduit kwaad over de motie en betichtten de WSP van misplaatste verkiezingspropaganda en opportunistisch handelen. Het is ongebruikelijk dat een partij een dergelijke motie indient tegen een coalitiegenoot. Opvallend was dat WSP-raadslid Veltman tegen de motie stemde. De vraag of er spanningen zijn binnen B & W werd wel gesteld, maar niet beantwoord. Heybroek zei slechts het jammer te vinden dat zijn actie verkeerd is opgevat. Zijlstra wijt de politieke onrust aan de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten